Dag 50 i cruisefasen

Idag provade jag för första gången dukans formfranska, och det lär ju göras fler gånger kan jag säga. Jättegott och enkelt att fixa. Här kommer receptet kopierat från Dukans forum :-)

Formfranska (4 bitar)

2 msk vetekli
4 msk havrekli
2 msk kesella 1%
2 ägg
1 nypa salt
(1 msk sötningsmedel)
1/2 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienserna till en jämn smet.
Häll smeten i en mikrosäker form ( jag använder mig av en rektangulär matlåda i plast från Ikea), och täck formen med plastfilm. Gör några hål i plastfilmen och kör sedan formen i mikrovågsugn på full effekt i ca 5 minuter. Låt därefter brödet svalna något och skär det sedan i 4 bitar. Rosta brödet i brödrost före det skall ätas. Klart att avnjutas!

Sen var jag lite busig när jag var och shoppade, köpte sockerfritt choklad, eller ja choklad där man inte tillsatt socker. Läste i ngn blogg om ngn som åt det när hon ibland var lite sugen. Och så tänkte jag att jag skulle unna mig lite gott. Så på vägen hem från affären njöt jag av 4 små rutor choklad. Och det började bra, det smakade mumma. Men jag tror jag skulle nöjt mig vid 1 ruta. För när jag ätit mina 4 rutor blev jag så illamående över den söta smaken, så när jag kom hem fick jag direkt kasta in lite rostade sojabönor för att få bort den äckligt söta smaken från munnen. Helt sjukt vad man förändras av denna diet hehe. Detta var ju första godisbiten sen jag började min diet, och den var numera ALLDELES för söt för min smak. Snälla sambo har redan tuggat i sig resten av chokladkakan, och jag mår illa bara jag tänker på att stoppa en chokladbit i min mun igen haha

Förutom chokladkakan så har det varit en härlig dag med sol och +grader i skåne. Hunden har fått långpromenad och sen har jag varit och simmat 1 km i simhallen så jag känner mig nöjd med motionerandet idag. Imorgon blir det skogen i ett par timmar eftersom jag skall hålla i en spårkurs :-)

Over and out från ett soligt skåne :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0