Dag 3 i Cruisefasen (Grönsak), 67,7 kg

Ja idag visade då vågen ett +, 0,1 kg upp hehe, men jag känner mig inte så orolig. Väger mig ju på vardagen 2 timmar (minst) tidigare än helgerna. Såhär kommer min dag förmodligen se ut:

Frukost: Lättyoggi med 1 msk havrekli, 1 msk krossade linfrö, 1 kopp te

Lunch: Köttfärssås (nötfärs, lök, färsk svamp, krossade tomater och massa kryddor), tomat, gurka, svamp

Middag: Fisk med grönsaker (tomat, färsk svamp, broccoli) i folie

Mellis: Lättyoggi, kardemummaskorpor

Motion: Endast kortare promenader med hunden=vilodag

Over and out från Maria


Dag 2 i Cruisefasen (protein), 67,6 kg :-)

Ja då var det dags för dag 2 i Cruisefasen och vi är tbx på protein igen. Erkänner att jag njöt av att få äta grönsaker, men imorgon är det ju dags igen för grönsakerna :-) Vågen överraskade mig imorse med att säga 67,6 kg :-) Helt sjukt vad det går bra, jag bara väntar på att den skall visa + snart för kan det verkligen gå så här bra i en diet där man aldrig behöver vara hungrig? Jag förstår ju självklart att man går ner bra med en sådan här diet med tanke på att man tar bort nästan all socker, kolhydrator och fett. Men att den fortsätter visa så fina siffror och att man ändå mår så jäkla bra tycker jag är underbart :-). Fast jag har också varit duktig, sambon tryckte tex i sig 3 semlor igår, och jag var inte ens avundsjuk eller sugen hehe Det är som mitt sötsug försvunnit :-) Min "snälla" sambo tycker att jag skall härdas haha, helt ok för min del. Han skall inte behöva ändra sina matvanor bara för att jag går på diet, och jag blir snarare mer motiverad för varje sak jag avstår utan problem :-)

Ngt som jag också reagerat på är att min magsäck verkar ha krymt, det ser ut att vara mkt mindre mat på tallriken och jag blir proppmätt? Ngn annan som reagerat på det?

Såhär kommer iallafall min dag se ut tror jag:

Frukost: Lättyoggi med 1 msk havrekli, 1 msk krossade linfrö, 1 kopp te och 2 skivor skinka med keso

Lunch: Nötköttbit med persilja/vitlökssås, 1 skiva carls bröd

Middag: Ngn sorts omelett med skinka och keso (om jag kan hitta ngt bra recept på era bloggar) :-)

Mellis: Lättyoggi, kardemummaskorpor

Motion: Långpromenad med hunden

Japp detta är min dag, och ute ser det ut som om solen tittar fram så det blir nog en alldeles underbar dag! :-)

Over and out från skåne



Dag 1 i Cruisefasen (grönsak), 68,1 kg :-)

Ja då var det äntligen dags för första dagen i Cruisefasen, och få börja med grönsaker. Och dagen kunde inte börjat bättre för vågen sa 68,1 kg vilket innebär att jag blivit av med 2,2 kg i attackfasen och det är jag MKT nöjd med :-) Ovanpå allt är det lördag och helg=underbart!!!

Så här tror jag att min dag kommer se ut (kan ju ändras över dagen)

Frukost: Lättyoggi med 1 msk havrekli, 1 msk, krossade linfrö, 1 kopp te och 2 kardemummaskorpor (som jag bakade igår

Kardemummaskorpor
Sätt ugnen på 200 grader
3ägg
1/2 burk  (125 g ) lättkesella
5 msk havrekli
5 msk majsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
2 msk Canderel
Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Bred ut den på bakpappersklädd plåt. ca 5 mm tjockt
Grädda ca 10 minuter
Skär i sneda bitar sombilden visar
Torka i ugn 100 g med gläntad lucka

Lunch: Rester från igår, stekt lax med ägg och kräftsås, kommer lägga till lite tomat och gurka :-)

Middag: Ungsstekta grönsaker med nötköttbit med persilja/vitlökssås

Mellis: Lättyoggi, tomat, kardemummaskorpor

Motion: Långpromenad med hunden, motionssimma 1 km

Skall även hinna med att storhandla idag men resten av dagen kommer jag mysa med en bra bok och njuta av att det är helg. Hoppas ni får en lika bra start på dagen som jag fick :-) Over and out från Maria

Dag 5 i attackfasen (sista dagen), 68,6 kg

Imorse ville inte våga gå neråt utan stod envist kvar på gårdagens resultat, men jag är ändå nöjd att den inte en gång tippat uppåt under dessa dagarna :-) Och kanske hinner jag gå ner lite till innan jag börjar på nästa fas imorgon hehe :-) Idag hade vi fredagsfrukost på jobbet och jag var duktig och åt mitt Carlbröd med kräftstjärtar och 1 ägg när alla andra åt nybakat bröd med ost. Sen bjöd företaget på kakor till eftermiddagens fika, men jag var inte ens sugen :-) Såhär kommer iallafall min dag se ut

Frukost: Lättfil/lättyoggi med 1 msk havrekli och 1 msk krossade linfrö (detta hemma), 1 bit Carlbröd, 1 ägg och 0,5 dl kräftstjärtar, stor kopp grönt te (på jobbet)

Lunch: Kycklingfile med keso

Middag: Stekt lax med Karolinas ägg och kräftsås (recept från http://jagkanomdukan.blogg.se/)

Recept
1 portbit stekt lax - kryddad med salt, peppar & citronpeppar
0,5 dl kräftstjärtar
1 ägg
0,5 dl mild naturell yoghurt 0,5 %

Hackade ägget, blandade i kräftstjärtar & yoghurt - salt, peppar, citronpeppar & dill.

Mellanmål: Yoggi

Motion: Endast kortare promenader med hunden=vilodag

Ja och så självklart massor vatten hehe

Imorgon är attackfasen slut för min del och jag ser framemot att gå in i CRUISEFASEN!!! :-) Säger bara hjärtligt välkomna grönsaker :-)

Over and out för idag

ps: Mona, kan du inte fixa så att man när man skall kommentera i din blogg även kan välja namn/webbplats som profil? Ingen av de jag kan välja hos dig funkar för mig :-( Vill ju också gärna skriva i din när du är så go och peppar mig :-)




Dag 4 i attackfasen, 68,6 kg :-)

Ännu en härlig dag i Dukans värld och vågen bara fortsätter ner woooohooo. 68,6 kg visade vågen idag vilket innebär att jag gått ner 1,7 kg i dagsläget. Nu har jag bara 2 attackdagar kvar och sen går vi över i nästa fas. Hoppas jag går ner lite till innan nästa fas. Hade varit jättenöjd om jag gått ner minst 2 kg i attackfasen.

Såhär kommer min dag se ut (kan säkert bli lite förändringar, det blev det tex igår, jag hade tex planerat simma men motionssimmare var inte välkomna efter 16 på onsdagar, och när jag kom hem visade sig att köttfärsen jag tagit ut till sambon var nötfärsköttbitar så då åt jag det istället för viktväktarkorven jag hade planerat hehe)

Frukost: Lättfil/lättyoggi med 1 msk havrekli och 1 msk krossade linfrö (detta hemma), 2 skivor skinka med lite keso, stor kopp grönt te (på jobbet)

Lunch: Viktväktarnas korv och Carls bröd, lite keso 

Middag: Kycklingfile med keso

Mellanmål: Lättyoggi, skinka med keso

Motion: Långpromenad med hunden

Måste säga att denna dieten passar mig bra, jag känner mig pigg, aldrig hungrig, magens svullnad är borta och vågen visar resultat. Visst längtar jag till grönsaker, goda såser, pasta, potatis mm. Men jag känner att det ändå går bra att köra denna första fas och nu går jag ju snart in i nästa och då kommer det bli ännu lättare. Känner att jag kommer fixa detta :-) har faktiskt inte heller haft ngt direkt sug efter söta saker :-)

Over and out/ Maria



Dag 3 i attackfasen, 69,1 kg :-)

Wooohooo idag hände det äntligen ngt på vågen :-) 69,1 kg vilket innebär att från att jag smygbörjade med Dukan har jag gått ner 1,2 kg :-) och nu är det bara 3 attackdagar kvar, sen säger jag välkommen grönsaker :-)

Såhär kommer min dag se ut i mat/motionsväg

Frukost: Lättfil/lättyoggi med 1 msk havrekli och 1 msk krossade linfrö (detta hemma), 2 skivor skinka med lite keso, stor kopp grönt te (på jobbet)

Lunch: Rester från igår=torsk i folie, med lite kryddor och färsk dill, lite räkor, 2 ägg, currykesella

Middag: Stekt köttbit med keso

Mellanmål: Lättyoggi, skinka med keso

Motion: vilodag, endast kortare hundpromenader

Ja och så blir det massa vatten till det självklart.

Over and out från en glad Maria

Dag 2 i attackfasen, 69,8 kg

Ja då var jag inne på dag 2 i attackfasen och vågen visade som ni ser ingen skillnad sen igår, däremot visar måttbandet -3 cm vilket inte alls förvånar mig. För jag har känt mig lite svullen över magen innan jag började dieten men den känslan är borta och magen känns redan mkt plattare :-)

Fick tips av Mona i gårdagens inlägg att jag kanske äter lite för mkt havrekli i min kost, jag tackar för tipset och skall dra ner på havreklimängden. Jag uppfattade mer att minst 1,5 msk havrekli per dag. Tyvärr hann jag sätta i mig 2 msk till morgonens frukost innan jag läste Monas tips, så med brödet till dagens lunch kommer jag över mängden lite idag också. Men imorgon är det skärpning :-) Har dock sett på andra bloggar att man ätit både på fil och sen ätit havreplättar så jag kanske inte fördärvat allt med mina överranson de första dagarna?

Har även fått in massa länkar på de sidorna jag följer i dagsläget och får inspiration ifrån, hoppas jag inte missat ngn :-) Såhär kommer iallafall min dag se ut och till det mängder med vatten hehe

Frukost: Lättfil/lättyoggi med 2 msk havrekli och 1 msk krossade linfrö (detta hemma), 2 skivor skinka med lite keso, stor kopp grönt te (på jobbet)

Lunch: Gårdagens rester, kycklingfile med vitlökskesella, 1 carlbröd, lite keso

Middag: Torsk i folie, med lite kryddor och färsk dill, lite räkor, currykesella till det (minns inte vilken blogg jag sett det i men det var iallafall kesella, senap, curry och lökpulver)

Mellanmål: Lättyoggi, skinka med keso

Motion: Långpromenad med hunden, evt trampa bort ngr kg på motionscykeln

Som ni kanske märker gillar jag planera min dag hehe, så jag vet exakt vad jag skall äta. Ovanpå allt gillar jag inte äta samma mat i smaker flera dagar i rad så därför är jag så tacksam att jag får tips från era bloggar.

Over and out för idag, lycka till alla med eran dag! /Maria

Dag 1 i attackfasen, 69,8 kg

Då har jag börjat min attackfas som jag har bestämt skall vara i 5 dagar.

Dagen har sett ut såhär

Frukost: Lättfil med 2 msk havrefil och 1 msk krossade linfrö (detta åt jag hemma), 1 kopp grönt te + 2 carlmackor med rökt skinka (detta åt jag på jobbet)

Lunch: Rester från igår, nötfärsbiff, keso med rödlök och en Carlmacka

Middag: Stekt kyckling med ngn kesellasås

Mellanmål: 2 Yoghurtmuffins

Motion: Ingen mer motion än kortare hundpromenader=vilodag

Recept på muffinsen från http://proteindieten.blogg.se

Yoghurtmuffins

2 ägg
2 tsk bakpulver
6 msk havrekli
6 msk miniyoggi persika/vanilj

Sätt ugnen på 180 grader

Vispa ihop till en jämn smet, fördela i 6 muffinsformar
Baka av ca 15 min
Variera med olika frukyoghurts  för variation.
I orginalreceptet ingår sötningsmedel, men nej tack.
Kan tänka mig att agavesirap  är bra mycket bättre än kemisk sötning

Har även surfat runt och hittat nya bloggar, härligt att kunna följa andra som också kör Dukan :-)

Over and out från idag

Imorgon är det dags, dagens vikt 69,8 kg :-)

Ja imorgon börjar jag på allvar, men jag kunde ändå inte låta bli att väga mig imorse och gissa om jag blev glad när vågen visade -0,5 kg. Jaja nu vet jag ju att det kan bero på mkt och att vågen kan visa 0,5 kg upp igen imorgon, men kunde ändå inte låta bli att bli lite glad hehe

Jag har även idag kört största delen av dagen med Dukantänket, och från imorgon blir det bara Dukan för hela slanten. Vet ännu inte hur länge jag skall köra attackfasen, men jag tror det blir i 5 dagar, dvs till fredag kväll hehe

Såhär har dagen sett ut mat/motionmässigt

Frukost: En skål lättfil med 2 msk havrekli och 1 msk korssade linfrö, 1 Carlmacka med rökt skinka och 1 kopp grönt te.





Lunch: Som inte var enligt Dukantänket bestod av gårdagens rester, kassler i chilisås och massa sallad (sambon fick äta upp kolhydratorna i form av klyftpotatis) :-)

Middag: Nötfärsbiff, keso med rödlök och en Carlmacka (jag älskar de där Carlmackorna så det blir mkt av dem hos mig) :-)



Kvällsfika: 1 Carlmacka med 1 skiva rökt skinka, 1 kopp grönt te

Motion: Långpromenad med hunden, jag skriver endast upp hundpromenader som är 1 timme eller längre

Avslutar dagens blogg med att lägga in receptet på nötfärsbiffarna som jag lånat från http://proteindieten.blogg.se


Nötfärsbiffar med rödlökskeso

500 g nötfärs
2 ägg
150 g Keso
1 liten gul lök riven
1 msk hackad persilja
1 msk rivet citronskal
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk fyra kryddor Epice rich
Blanda alltihop väl, forma biffar och stek i
medelvarm teflonpanna med lite olivolja
Servera med Rödlökskeso och citron

Over and out från Maria som klunkat i sig vatten hela dagen :-)

2 dagar kvar ......

....... tills jag börjar med Dukan-dieten :-)

Men jag har idag redan smygbörjat med dieten, frukost, lunch och kvällsfika kommer vara efter Dukans tänk, så här kommer min dag med mat se ut:

Frukost: 1 skål lättfil med 2 msk havrekli, 2 kokta ägg, 1 kopp grönt te

Lunch: 2 mackor med Carls bröd (recept kommer längre ner), 2 skivor rökt skinka

Middag: 2 skivor kassler i chilisås, klyftpotatis och massa sallad

Kvällsfika: 1 macka med Carls bröd, 1 skiva rökt skinka, 1 kopp grönt te

Vikt/motion: 70,3 kg, långpromenad med hunden, simmat 1 km

Känns kanon att skriva blogg, och den skrivs mest för att jag skall hålla koll på mig själv, men även om jag får ett kanonresultat och folk undrar hur jag gjort så kan jag bara hänvisa till bloggen hehe

Idag var jag även och handlade mat till min diet, ÄGG, havrekli, lättfil, lättyogurt, nötfärs, kyckling, torsk, vitlök, citron, dill, chili, majsmjöl, krossade linfrö, keso, kesella, Canderel är ngr av sakerna som fick följa med mig hem från affären. Har även kämpat med att få i mig minst 1,5 liter vatten och så provbakade jag ett "bröd" vars recept jag lånat från denna bloggen http://proteindieten.blogg.se/2010/november/ en blogg som jag kommer följa slavisk och som har fantastisk fina recept. Dagens bröd blev inte lika tjockt och luftigt som när Karl-Erik gjorde sitt, men det var fantastiskt gott och det kommer nog ätas mkt av det under min diet, Här nedan kommer receptet på Carls bröd




Sätt på ugnen 200 grader
3 ägg
120 g lättkeso
4 msk havrekli
5 msk majsmjöl
1 msk krossade linfrön
3 tsk  bakpulver
2 msk Canderel
Blanda alla ingredienser till en jämn smet
Bred ut i ett ca 1cm tjockt lager på bakpapersklädd plåt
Grädda ca 10 min eller till gyllenbrunt

Over and out för idag

Min väg mot ett lättare liv :-)

Proteindiet efter Dr Dukan

Denna bloggen kommer följa min väg mot -10 kg som är mitt mål. Jag har bestämt mig för att på måndag börja dukan-dieten och hoppas den skall funka för mig och att jag kommer trivas med den. Dessa är de 4 faser dieten består av om jag förstått allt rätt:

STEG 1 – ATTACKFASEN
Under denna korta fas sätter du igång processen med att gå ner i vikt. Det är viktigt att man följer denna fas strikt för full effekt. Om du gör det är chansen stor att du redan inom en vecka går ner upp till 5 kg. Under attackfasen äter du i princip bara proteiner och så lite fett som möjligt, som exempelvis magert kött, fisk, fågel, ägg och mejeriprodukter med lågt fettinnehåll. Du ska hålla dig i denna fas mellan 1 – 10 dagar. Då du äter mycket protein så minskar aptiten samtidigt som muskelmassan bevaras. Glöm inte att dricka minst 1,5 liter vatten om dagen så att din mage fortsätter att fungera normalt.

Detta får du äta så mycket du vill av:

oxkött
kalvkött
kalkon
kyckling (utan skinn)
fisk
skaldjur
skinka
ägg
mjölkprodukter med 0 – 1,5 % fett
1,5 msk havrekli
1 msk linfrö
1,5 l vatten per dag
kaffe och te osötat


STEG 2 – CRUISEFASEN
Nu är du redo att gå in i fas 2 – crusefasen. Här får du lägga till grönsaker och du får välja bland grönsaker från listan nedan. Du äter alltså både grönsaker och protein. Men du ska fortsätta att alternera mellan attackfasen och cruisefasen. För bästa viktnedgång så rekommenderar Dukan att du alternerar med fem dagar av varje tills du nått din målvikt.

Grönsaker som är tillåtna:  
Kronärtskocka
Sparris
Aubergine
Fänkål
Kål (vit, röd, grön, savoy, blomkål, brysselkål)
Selleri
Endiver
Zucchini
Champinjoner
Gurka
Spenat
Paprika
Broccoli
Bönor
Purjolök
Lök
Pumpa
Rädisor
Sallad
Harsyra/ängsyra
Sojabönor
Kålrot
Mangold
Tomater
Majrovor
Morötter
Rabarber
Rödbetor


STEG 3 – SAMMANSLAGNINGSFASEN

I fas 3 börjar du successivt gå tillbaka till ditt tidigare ätande men du måste se till att du förhindrar att du går tillbaka till gamla onyttiga vanor. Här börjar du återinföra livsmedel som frukt, ost, bröd och stärkelse som pasta, ris och potatis. Det som gör Dukans metod annorlunda från andra dieter är att du får unna dig två ”firarmål” i veckan då du kan äta precis vad du vill. Men du måste fortsättningsvis äta en dag i veckan (valfri men välj en dag och håll dig till den) äta enbart protein enligt attackfasen.

ATT TÄNKA PÅ:

Ät en frukt per dag
Ät två skivor fullkornsbröd per dag
40 g ost per dag
Två måltider med pasta, ris eller potatis per vecka
Två fria måltider per vecka
En attackdag, varje torsdag (du väljer, det viktigaste är att du håller dig till en dag) bara proteiner som i attackfasen. 
 

STEG 4 – STABILISERINGSFASEN

Nu är du i mål. Ät som du vill sex dagar i veckan precis som i stabiliseringsfasen. Men du måste fortsätt med proteintorsdagar (attackfasen) och att tillsätta havrekli under resten av livet.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0